Regionalna konferenca Trade and Receivables Finance Summit v CEE regiji

FCI, svetovni zastopniški organ za faktoring in financiranje odprtih računov domačih in mednarodnih poslovnih terjatev, je v partnerstvu z EBRD in Hrvaško gospodarsko zbornico organiziral regionalno konferenco Trade and Receivables Finance Summit in CEE, ki je potekala 7. in 8. marca 2023 v Zagrebu, s poudarkom na srednji in jugovzhodni Evropi.

Vodilni strokovnjaki iz industrije so se zbrali iz vse regije in razpravljali o poslovnem in regulativnem razvoju, stanju gospodarstva v regiji, islamskem mednarodnem faktoringu, industriji financiranja terjatev v letu 2023 in kasneje, pa tudi o digitalnem razvoju in vplivu ESG na industrijo.

Efcom in Gora kot regionalni partner sta se pod sponzorstvom efcoma pridružila in predstavila lokalnim in regionalnim akterjem. Še posebej zanimiva je bila okrogla miza na temo Understanding the Opportunities of Digitalisation, kjer je Federico Avellan Borgmeyer, Chief Partner Officer iz Efcom, sodeloval v pogovoru o digitalni prihodnosti in kakšno vlogo pri tem igra naravnanost najvišjega vodstva organizacij, vlada na nivoju države,  konkurenca, ki prihaja s strani Fintech podjetij in nenazadnje tudi strank in končnih uporabnikov, predvsem tistih mlajših.  

Efcom je prav tako predstavil svoj najnovejši efX ekosistem v tematskem predavanju New Technologies enabling business development in Supply Chain Finance.