30 let predanosti športnim igram bančnikov

V začetku junija 2024 so potekale jubilejne 30. športne igre slovenskih bančnikov, tradicionalni dogodek, ki vsako leto združuje zaposlene v bančništvu iz vse Slovenije. Organizator dogodka, Združenje bank Slovenije, je tokrat privabil več kot 1300 udeležencev, ki so se preizkusili v različnih športnih disciplinah ter pokazali izjemen športni duh in povezanost. 

 

Športna tekmovanja so potekala kot običajno dva dni na devetih različnih prizoriščih in so vključevala kar 13 različnih disciplin, med njimi z največjo udeležbo nogomet, košarka, odbojka, streljanje, kegljanje, kros in plavanje. Dogodek je podprla odlična ekipa podjetja Gora, ki je poskrbela, da je IT del izvedbe potekal brez težav, vsi rezultati pa so bili natančno beleženi in takoj na voljo tekmovalcem in udeležencem.

 

Statistika tekmovanja ŠIBS 2024 je impresivna:

- Tekmovalnih dni: 2

- Prizorišč: 9

- Tekmovalnih disciplin: 13

- Sodelujočih bank: 15

- Prijavljenih ekip: 253

- Odigranih tekem: 329

- Tekmovalcev: 1000+

 

Jasna Faletič, bivša direktorica podjetja Gora, ki je v organizacijo športnih iger bančnikov vpeta že 25 let, se spominja časov, ko je bila informacijska tehnologija bistveno manj vpeta v samo dogajanje. "Ko smo na Gori začeli z informacijsko podporo temu tekmovanju v letu 1999, je bilo precej ročnega dela in zaradi kratkih časovnih rokov za pripravo končnih rezultatov je bilo to zelo zahtevno in stresno delo. Rezultate smo na osnovi zapisnikov posameznih tekem pobirali v dvoranah, jih vnašali ročno v tabele, seštevali, nato preverjali seštevke in končno so rezultati viseli na oglasni deski pred informacijskim centrom. Danes pa je vse digitalizirano, od same prijave ekip, žreba tekmovanj, beleženja rezultatov, kar omogoča bolj tekoče in učinkovito delovanje. Za našo majhno ekipo na terenu se vse se odvija zelo hitro, saj se celotni tekmovalni del zaključi v manj kot dvajsetih urah " je še povedala Faletičeva. "V začetku smo imeli izzive z natančnostjo in hitrostjo obdelave rezultatov, sedaj pa imamo spletni portal, kjer so vse informacije verificirane s strani kontrolne ekipe ter vsi rezultati dostopni tekmovalcem in navijačem v realnem času."

Faletičeva je izpostavila, kako se je skozi leta razvijal dogodek in kako je njena vloga zrasla iz tekmovalke v ključnega člana tehnične organizacijske ekipe. "Sedaj izvedbo prevzemajo mlajši sodelavci, ponosna pa sem, da sem še vedno del te ekipe in da lahko vsi skupaj prispevamo k izboljšanju organizacije tega dogodka. Vidi se, kako napredek v tehnologiji izboljšuje celotno izkušnjo za vse udeležence."

Dogodek se je kot običajno zaključil s slovesno podelitvijo nagrad najboljšim ekipam in posameznikom.