Novi izzivi: Oracle Hyperion Planning in Oracle Hyperion Profitability and Cost Management
12.03.2012

Oracle Hyperion Planning in Oracle Hyperion Profitability and Cost Management sta aplikaciji, ki pripadata produktu Oracle Hyperion Financial Management namenjene upravljanju poslovanja.

Oracle Hyperion Planning je rešitev, ki na centraliziran način omogoča načrtovanje, napovedovanje in planiranje proračuna, vključuje finančne in operativne procese ter izboljšuje poslovna predvidevanja. Oracle Hyperion Profitability and Cost Management zagotavlja konkreten vpogled v stroške in profitablinost. Ta rešitev dosega poslovno uspešnost z odkrivanjem dejavnikov stroškov in profitabilnosti, kar ob spremljanju in uravnavanju omogoča uporabnikom vidljivost in prilagodljivost ter izboljša razporejanje virov.

Na osnovi analize trga v Sloveniji in sosednjih državah smo prišli do zaključka, da sta aplikaciji v tujini predvsem v finančni sferi zelo priljubljeni in jih priporočajo tudi revizorji – PWC PricewaterhouseCoopers. Dejstvo je tudi, da Oracle Hyperion Planning in Oracle Hyperion Profitability and Cost Management v Slovenijo šele prihajata in odločili smo se, da to pot pomagamo utreti.

Ob poglobljenem študiju aplikacij, samoizobraževanju in pristopu k specializaciji smo sodelovali tudi na pet dnevni delavnici ORACLE HYPERION PLANNING 11.1.1, IMPLEMENTATION, ki je potekala med 20. in 24. februarjem v Sarajevu. Na podlagi dobrih praks na projektih na Hrvaškem smo pristopili k izdelavi svojega poslovnega primera, ki ga bomo znotraj Gore tudi uporabljali.

Naše pozitivne izkušnje z aplikacijami smo predstavili tudi na Oracle Dayu, ki je potekal na Brdu pri Kranju 29. februarja, v teku pa so že priprave za predstavitev prednosti uporabljenih rešitev udeležencem srečanja, ki ga bo Oracle organiziral v mesecu aprilu za slovenske finančne inštitucije.